Öne Çıkan Yayın

Kitap Yorumum : Gösteri Peygamberi

9 Mayıs 2022 Pazartesi

Motivasyon, Düzen ve Sağlıklı Yaşam

 Son zamanlarda herkesin dilinde motivasyon, düzen ve sağlıklı yaşam var. Hiç dikkat ettiniz mi ? Sürekli fit görüneyim, hayatımın her alanı düzenli gitsin, hep mutlu mesut yaşayayım, herkes bana imrensin v.s şeklinde yaşıyorMUŞ gibi yapan ama kamera arkasında ne olduğundan bihaber olduğumuz insanlar var. Öncelikle böyle bir yaşam şekli yok arkadaşlar bunda anlaşalım. Kimsenin kusursuz ve mükemmel giden bir hayatı yok olamaz da var diyenle bir tanışmak isterim. Herkesin hayatında olumsuzluklar yaşadığı, motivasyon kaybettiği hatta dibin dibini gördüğü dönemler oluyor. 

 Sanal dünya yeni yansımalarında her şeyi kusursuz gösterme çabası içerisinde. Gerek ikili ilişkilerde, gerek dış görünüşte ve gerekse psikolojik olarak. Bende bir aralar bu dünyanın içinde kayboldum ve sürekli neden soruları ile boğuşmaya başladım. Fark ettim ki kamera önünde olan bu olaylar aslında kamera arkasında çok farklıymış. Benim bunu anlamam epey uzun sürdü orası ayrı tabi.. Bu durumu anlayamayan birçok kişi psikolojik olarak oldukça kötü durumda ve kimisi bu yaşananlar yüzünden intihara kadar götürmüş olayı maalesef.

 Hayatımız mükemmel değil ama yine de mükemmelleştirmek için bizde bir şeyler yapamaz mıyız? Tabi ki yaparız! Yeter ki isteyelim. Bende uzun zamandır sürekli düşe kalka gittiğim bir hayat yaşıyorum motivasyonel olarak. Bu aralar motivasyonum tamken hemen kaleme alayım dedim nasıl motivasyonumu yükselttiğimi. Öncelikle yaklaşık 2 haftadır bir kısır döngüye sıkışmıştım. Sürekli canım sıkılıyordu ve bu sıkıntıyı yemek yiyerek çözmeye çalışıyordum. Ardından yemek yedikçe kilo alıyordum daha çok moralim bozuluyordu ve yeniden yemek yiyordum bu şekilde bir döngü içinde sıkışmıştım. Sonra dedim dur! Ne yapıyorum kendime dedim zaten yeterince kilon var üstüne yenilerini ekleme kızım. Hemen kağıt kalem aldım elime artık herkesten duyduğunuz 21 günlük programı ölçtüm, tarttım, biçtim ve oluşturdum. Ve en önemlisi olayı kafamda bitirmeye odaklandım. Çünkü daha önce sağlığa zararlı bir madde ile ilgili bir karar aldım ve kafamda bitirdiğim gün bitti olay bununla ilgili farklı bir yazı kaleme alırım yine. Şimdi bugün listenin ilk günü ve benim için oldukça güzel ilerliyor. Ve kendimi farklı bir spora yönlendirerek yogaya başladım bugün ikinci günümdü. Evde yoga yapmayı deneyimlemekte ayrı bir keyifli tabi ileride o kadar esnek olup amuda kalkabilir miyim bilemem ama :) 

 Motivasyonumu sağlamak için öncelikle olay kafada bitirmekti. Diğer ekstralar ise bunu destekleyen eylemler yani keyif aldığım şeyleri 21 gün boyunca tekrarlamak mesela düzenli kitap okumak, blog yazmak, sabah erken uyanmak gibi. Birde şekersiz 21 güne başladım bakalım bu 21 gün bana neler katacak çok merak ediyorum. Kısacası lütfen sanal dünyadaki garip güzelliklere aldanmayın hayat sizin ve güzelleştirmek sizin elinizde. Sağlıcakla kalınız.. 



8 yorum:

  1. Ne kadar güzel anlatmışsınız.Kimsenin hayatı mükemmel değil ve mükelleştirmek bizim elimizde çok doğru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım herkes rotasını bulur ve yolda ilerler

      Sil
  2. Oo müthiş bir konu bu, kendini motive etmek harika bir olay. Evde yoga ve pilates olayını yıllardır yaparım. Ama amuda kalkmak desen beceremedim :/ sen yapabilirsin bence :)) Başarılar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçüklükten beri bir şekilde hep spor yaptığım için esnek olabileceğimi düşünüyorum. Düzenli gitmek şuan tek hedefim :)

      Sil
  3. ayyyy önceki blogunu dolaştım daaa önceden de meraklıydın dey mi bu konulara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo baya dedektif gibisiniz Deepciğim :) o blogu ortadan kaldıralı baya oldu nasıl ulaştın sen ona :)) Evet hep bir merakım vardı

      Sil
  4. Şekersiz 21 günün sonuçlarını merakla bekliyorum. Bende bir heveslendim. Sosyal medya öyle yanıltıcı bir yer ki bilinçli kullanıcı olmak gerek, bunu nasıl sağlayacağız insanlarda onu bilemiyorum işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. gündeyim yüzde yüz şekersiz yapamasamda çoğu şeyi şimdilik tüketmiyorum. Bilinçli kullanıcı için önce eğitim şart zamanında ahlak ve edep üzerine keşke bir dersimiz olsaydı belki o zaman insanlar bu kadar saçmalamazdı yatak odalarına kadar görmek zorunda kalmazdık

      Sil