Öne Çıkan Yayın

Kitap Yorumum : Gösteri Peygamberi

30 Ekim 2022 Pazar

Ekim Ayı Nasıl Geçti ?

  Gözden uzak olan gönülden de ırak olurmuş. Uzun zamandır yoktum sevgili okur ve kayıp oluşumu fark eden sadece bir kişi olmuş buradan ona kocaman sevgiler. Her zaman ara ara yazmasamda bloguma bakan eden var mı diye istatistik kontrolü yaparım. Dün gece yine istatistiklere bakarken birde yorumlara bakayım diye geçirdim içimden ve birisi bana işaret yollamış. Nerelerde olduğumu ve nasıl olduğumu merak etmiş. Sanki artık aramıza dön der gibiydi. Benim için tamam bu bir işaretti ve bende bugün için yazmayı planladım ve birçok işimi bıraktım oturdum ekranın karşısına. O kadar güzel bir güne denk geldi ki aslında içerik bile düşünmeden yazacağım konu belli. Evet ay sonu değerlendirmesi tabiikiiii. Haydi bakalım başlayalım..

 Ekim ayı sonbahar ortaları olduğundan mıdır bilinmez insanlar bu ayda daha duygusal zamanlar yaşarlar. Bu ay içerisinde genelde battaniye altında tüm gün vakit geçirmek çoğu kişinin tercihleri arasında en başta yer alıyor. Bunun nedenini doğrusu bende çok merak ediyorum çünkü bende de bu istek çok yüksekti ay boyunca. Ekim ayını battaniye altında geçirmedim tabiki peki nasıl geçirdim ben bu ayı ?

 Ekim ayı benim için dolu dolu ve çok koşturmacalı geçti doğrusu. İlk olarak stajımın bitmesine(bununla ilgili güzel ve ayrıntılı bir yazı yazacağım) bugün itibari ile tam 19 gün kaldı. Gerçekten kurtulmak istiyorum şu staj olayından resmen parasız köle gibi hissediyorum kendimi ve sevmediğim insanlarla aynı ortamda çalışmak beni dahada yoruyor. Sabır sabır diye diye kocaman 24 haftayı bitirdim şurada üç haftanın lafı hiç olmaz bile değil mi ? 

 Ekim ayında diğer ilgi odağımdan birisi ehliyet derslerim ve direksiyon derslerim oldu. Evet ben ehliyet almak için uğraştım bu ay boyunca önce yazılı sınava hazırlandım ve ideal puanla geçtim. Şimdi iki haftadır da direksiyon dersleriyle uğraşıyorum. İnanır mısın en çok korktuğum şey panik yapmak veya bilmediğim bir hastalığımın ortaya çıkmasıydı. Benden sonra derse giren bir arkadaşın mesela panik atağı çıktı ve dersi bırakıp doktorla tedaviye başladılar. Her ne kadar hevesim olsada en baştan acaba benimde korkum olur mu gibi garip düşünceler sardı içimi. Araca bindiğim ilk günden beri çok şükür hiçbir sıkıntım olmadı çok rahat ve soğukkanlı bir şekilde kullanıyorum ve inanılmaz iyi geliyor bana araç kullanmak. Sanki tüm yorgunluğum, stresim, gerginliğim o koltuğa oturduğumda geçiyor ve kafamı dağıtmakta aşırı iyi bir hobi. Evet hobi diyorum ne kadar herkes için gerekli olsa da araç kullanmak herkes trafiğe çıkmamalı bu yüzden bana göre bu bir hobi ve herkesin yapmaması gereken bir hobi. Bakalım haftaya cumartesi ehliyet sınavından sonra da böyle konuşabilecek miyim ? :)

Ekim ayında diğer ilgi odağım kilo vermekti. Son 2 aydır kilo vermekle uğraşıyorum ve bence çok güzel ilerledim. Son bir haftadır iki ileri bir geri gitsemde bence ay geneline baktığımızda toplam 3.5 kilo vermiş bulunmaktayım. İlk ay şekersiz beslenmeye çok özen gösterdim bu ay biraz daha rahat davrandım şeker konusunda katı olmadan ilerledim. İki aylık genel özete bakarsak zaten toplamda verdiğim rakam 11,6 kg oluyor. Bence muhteşem yani üzerimden büyük bir yük atmış oldum. Eski kıyafetlerin bile bollaştığını görmek insanda aşırı mutlu edici bir his bırakıyor. 

 Ekim ayı için en son olay ve benim için inanılmaz mükemmel olan olay ise İzmir'e gidişimizdi. 25 yaşına girdiğimde hayalim bu sene görmediğim 3 şehir gezmekti yılın son çeyreğinde bu 3 şehir hayalinden birini anca gerçekleştirebildim ve İzmir inanılmaz güzeldiiiiii. Hani hep anlatırlardı şöyle farklı böyle hoş diye ve bana inandırıcı gelmezdi. Sadece 14-15 saat zaman geçirebildim ama inanılmaz mükemmeldi. Hatta eşime dedim seneye nolur burada en azından 3-5 gün kalalım daha güzel yerlerini görelim dedim. Gördüğümüz yerler Konak-Alsancak-Bornova'dan ibaretti ama ben resmen aşık olarak döndüm. Daha dolu dolu yaşayacağım bir zaman diliminde tekrar oraya gitmeliyim bunu da kafaya koydum. 

 Ekim ayında ne okudun, ne izledin, hedefler ne alemde derseniz hemen onu da anlatayım kısaca. Ekim ayı girişinde 40 sabah erken kalk diye bir etkinliğe başlamak istedim ama ne yazıkki 6'da uyanma işlemini bir türlü başaramadım ama düzenli olarak 7'de uyandım diyebilirim. İşe gitmeye alıştığımdan mıdır bilmiyorum ama geç kalkmak istesem de en geç 9'da uyanıyorum. İzlediklerime gelirsek ay başında vizyona giren "KİM BU AİLE?" filmine sinemada gittik gayet komik ve başarılıydı. Bir diğer izlediğim film ise Nick Stoller'ın yönettiği "KÖTÜ KOMŞULAR" filmi oldu. Sevdin mi derseniz emin değilim. Okuduklarım arasında 2 kitap var. Ayın ilk yarısında okuduğum aşırı komik ve farklı olan kitap "LEYLA İLE MECNUN" oldu. Aşırı sevdim ve çok güzeldi şiddetle öneririm yorumunu yapacağım daha sonra zaten. Ayın diğer yarısında ise beni en başta deli eden ama sonradan sevdiğim kitap "GÖSTERİ PEYGAMBERİ"ni okudum. Hatta okudum değil de okuyorum diyeyim. Yarına o biter diye planlıyorum. Bu kitap hakkında yazacağım çok şey var benden demesi. 

Sevgili okur benim Ekim güncem bu şekildeydi. Daha anlatacağım paylaşacağım bir sürü olay var ama her şeyi bir anda anlatmamalıyım. Uzun uzun yazılarla seni sıkmak istemem. Peki senin Ekim ayın nasıl geçti ? Sana göre verimli bir ay mı geçirdin yoksa tüm ay boyunca battaniye altında pinekledin mi ? Yaz mutlaka çünkü merakla bekliyorum cevapları. Sevgilerle..




 

 

5 yorum:

  1. Benim Ekim ayı bol bol iş ile geçti :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş ve ev o kadar yorucu ikili ki anlatması çok zor..

      Sil
  2. Hoşgeldin canım benim 🤗 inşallah daha nice güzel yerler gezersin 🤗 direksiyon sınavında başarılar dilerim inşallah güzel geçer alırsın ehliyeti kocaman sevgiler 🤗❤️

    YanıtlaSil
  3. Benim yarı yarıya diyebiliriz. Bu arada dün bende gittim kursa yazıldım. Yaşasın ehliyet. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay yıl bitmeden alın valla çok zam gelecekmiş çok :( inşallah hemencecik kazanırsınız sizde

      Sil