Öne Çıkan Yayın

Kitap Yorumum : Gösteri Peygamberi

6 Nisan 2018 Cuma

Özgürlüğüme Kavuştum

 


 Bugün günlerden sınavların bitiş tarihi olan 6 Nisan Cuma ayrıca benimde özgürlüğüme kavuştuğum gün. O kadar sıkılmıştım ki sınavlara çalışmaktan yada çevremde sınav stresi yapan birilerini görmekten. Açıkçası bu dönem çok ders çalışmıyorum çünkü gerçekten 16 yıldır bir şeyler öğrenip onları ezberlemekten usandım. Sadece geçebileceğim notlar alıp derslerimi vereyim ve kurtulayım istiyorum. Sistem o kadar robotlaştırıyor ki insanları önüne not veriyorlar okuyorsun, ezberle, sınava gir ee sonra ? Tabi kii bütün bilgiler uçuyor sonrasında hangisini aklımızda tutalım ? Bir sürü gereksiz şey ezberletmek yerine keşke okuyup yorumlatmayı tercih etseler. Günden güne yorumlama yeteneğimi kaybettiğimi fark ediyorum. Bir konu anlatırken konuyu bir yerden bağlayıp devam ettiremiyorum illa ezberlediğim bilgilere bakmam gerekiyor. Neyse bitti de kurtuldum en azından Mayıs ayına kadar.
    Şimdi güzel bir tatil başlayacak benim için ve dolu dolu bir Nisan ayı geçireceğim. Önce bilediğim e görmediğim bir şehre gideceğim hemde uçaklaaa. Hayatımda ilk defa uçağa bineceğim yükseklik korku olmasına rağmen bununla ilgili detayları bindikten sonra sizlerle mutlaka paylaşacağım. Oradan dönüşte İstanbul'a gideceğim lale mevsimi başlamış umarım bitmeden yetişebilirim yıllardır İstanbul'da yaşamama rağmen hiç gitmek nasip olmadı belki bu sefer yetişirim. Ardından Nisan sonunda mezuniyet eğlencem var çok eğleneceğime inanıyorum çok şükür okuluda noktalıyoruz bu eğlenceyle. Zaten Mayıs ayında yine sınavlar gelecek onları düşünmeden şimdi Nisan ayında yapacaklarımı hayal edip kendimi mutlu ediyorum.
    Eh tabiki gezmekle sınırlı kalmayacağım bu ay güzel kitaplar bitireceğim aslında biraz filmlere de bakabilirim ama çok film kültürü olan biri olmadığım için film seçmek çok zor geliyor bana. Eğer varsa güzel önerileriniz onlara da talip olabilirim :)
  Bende durumlar böyle o halde ben kitabımı bitirmeye gidiyoruum. Sevgiyle kalın :)

8 yorum:

  1. Geçmiş olsun 😊canim benim hadi bakalım tadını çıkar artık dilerim herşey gönlünce olur uçağa binmenin keyfini çıkar gerçekten çok güzel oluyor 😊keyifli eğlenceler 😊sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) uçak için çok heyecanlıyım bakalım neler olacak :)

      Sil
  2. İyi eğlenceler güzel tatiller şimdiden :) Ben blogda bir kaç liste paylaşmıştım dilersen onlara bakabilirsin.. Arama kısmına liste yazarsan karşına çıkar birşeyler :)
    Sevgiyle kal, uçaktan da korkma. Zevklidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim :) Göz atacağım listelerinize hemen :) teşekkürler

      Sil
  3. Ohh ne güzel sınavlar bitmiş, planlar yapılmış, bol eğlenceler 😊. Film çok ya bak sana bir listem var onu önereyim İlk aşk/ ergen aşk filmleri diye ona bakabilirsin 😊

    Gerçekten robotlaştığımı ben de hissediyorum ama öğrenci değilim artık, bence öğrenciliğin tadını çıkar 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerdiğiniz yayınınıza bakacağım :) Çok şükür bitti insanlar o kadar stres yapıyorlar ki sınav sanki hayatlarının odak noktası gibi davranıyorlar ve benide geriyor bu durum.


      Gerçekten öğrencilik işinden yeterince hevesimi aldım bir sonraki etap için sabırsızlanıyorum

      Sil
  4. Hadi bakalım sağlıkla keyifle tadını çıkar. Ben de uçağa ilk bindiğim de nasıl olacak acaba diye düşünmüştüm ve bulantı sıkıntım yok ama yine de hep karşıya doğru baktım ve ağzıma bir iki fındık ceviz tanesi atmıştım:))( kulaklarda oluşacak basınç için sakız öneriyorlar ama ben sakızı hayatta çignemem:)) bu şekilde de hiç sıkıntı yaşamadım. ilk tekerlekler yerden kalktığın da ufaktan koltuk kenarını sıkıca tutmadım değil:)))) ama çok keyifli hadi bakalım pofuduk bulutları göreceksin sen de:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulutların üstündeki hayatı çok merak ediyordum küçüklüğümden beri bakalım nasıl bir duygu olacak :)

      Sil