Öne Çıkan Yayın

Kitap Yorumum : Gösteri Peygamberi

24 Ağustos 2018 Cuma

Kitap Yorumum : Deli Kurt


 Zamanın çok öncesinde Yıldırım Beyazıt oğullarından İsa Beğ'in bir oğlu doğar. İsa Beğ Osmanlı Hanedanlığındaki taht kavgalarını bildiğinden bu doğan çocuğu sadık dostu Çakır Ağa'ya emanet eder ve onları saklayarak bulunmamalarını sağlamasını ister. Çakır Ağa da Bala Hatun ve oğlunu alır süt annesi Satı Ana'nın yanına götürür. Doğan bu küçük şehzade annesini küçük yaşta kaybeder ve süt annenin oğlu Evren ile birer sipahi olmak için can başla bilgilenip güçlenerek büyürler. Çakır Ağa yıllar sonra ziyarete gittiğinde bu küçük şehzadenin büyüyüp genç bir delikanlı olduğunu görünce gururlanır ve her ikisinede okuma yazma öğrendikleri taktirde onları sipahi yapacağına dair söz verir.
   Sipahi olduktan sonra Melek adında bir hatunla evlenerek iki kız çocuğuna sahip olur Murad. Ardından yıllar sonra Evren, Çakır ve Murad Satı Ana'yı ziyaret için giderler ve burada efsane olan Gökçen kızın hikayesini öğrenerek ona bir ilgi duymaya başlar. İlk karşılaştıklarında Gökçen'in gözlerine baktığında kendinden geçen Murad bu kıza tutulur ve ardından olaylar gelişir. Fakat Gökçen kızın dillere destan o gözleri onun çevresindeki herkesi uzaklaştırırken bir tek Murad bu gözlere tutsak oldu. Peri mi cin mi bilinmeyen bu kızın hikayesini Muğla'da bilmeyen yokmuş. 
   Fetret Dönemini anlatan bu kitap biraz tarihi birazda mitolojiktir. İlk defa okuduğum bu yazar yine erkek arkadaşımın hediyelerinden biriydi ve oldukça harikaydı. En başlarda biraz bayık başlasada devamında kitap kendine çektiği için merakla zaman ayırıp hemen okuma tasasına girdim. Olağanüstü olayların yaşanması en çekici yeriydi belkide tarihi kısmıda çekiciydi ama ben tarihten artık yorulup sıkıldığım için olabilir. Sonunu tahmin ettiğim gibi bulamadım tabiki ben taht kaavgası yaşanacak diye beklerken çok başka bir son oldu. Yazarın kitaplarıyla hiç tanışmadıysanız bu bence tanışma kitabınız olabilir.
  Hepinize sevgilerimle...

4 yorum:

  1. Ooo bakın işte bu kitap ilgimi çekti. Çok çok sevdiğim iki konu : tarih ve mitoloji. Öneri için çok teşekkürler, hemen listeme ekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Bence bütün kitaplarını okumalısın :)

    YanıtlaSil
  3. ay tarih sevmem ama mitoloji severim. bu kitabın konusuna benzer bişi hiç okumadım. ama yazarı okumuştumduuu. aklımda olsuuun :)

    YanıtlaSil